• Gratis verzending v.a. € 25,-
 • Voor 16.30 besteld, morgen in huis
 • Winkel in Ede
Close menu Menu
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:
Onze merken:

WTW Filters

Groot aanbod wtw filters

Staat uw filter er niet tussen stuur ons dan een mail

WTW filters kopen

Vind bij Filterfabriek.nl de beste WTW filters voor uw WTW unit! Onze filters zijn sterk en van hoge kwaliteit. Ons assortiment filters is onderverdeeld in verschillende filterklasse, zo is er voor ieder WTW-systeem een passend filter te vinden. Ook worden de merken die wij verkopen aanbevolen door de grootste fabrikanten van WTW filtersystemen.

Ons ruime assortiment aan filters voor uw WTW unit

Het is belangrijk dat u de juiste filters gebruikt voor uw WTW unit. Met ons ruime assortiment aan WTW filters (30+ merken!), zit er altijd wel een filter tussen die bij uw WTW unit past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de merken:

 • Zehnder Stork
 • Itho Daalderop
 • Brink Renovent
 • NedAir
 • Orcon
 • Agpo Ferroli

WTW filters vervangen en onderhoud

WTW filters zorgen voor de reiniging van de lucht in uw leefomgeving waardoor uw WTW systeem optimaal kan functioneren. Het is belangrijk om uw WTW filter op tijd  te vervangen en uw WTW installatie tijdig schoon te maken. Wij raden het aan om uw WTW filter minimaal twee keer per jaar te vervangen.

 • Vervang uw wtw filters minimaal 2x per jaar.
 • Reinig de toevoer- en de afvoer ventielen minimaal 1x per jaar.
 • Laat de ventilatie-unit 1x per 2 jaar nakijken door een erkend installateur/onderhoudsdienst en zonodig schoonmaken/bijstellen.
 • Let op bij het vervangen van uw filters dat u de filters koopt die bij uw type wtw-unit horen! Hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.
 • Is uw woning net opgeleverd of heeft u net verbouwd? Dan kan er veel stof in de woning zitten. Reinig de filters dan de eerste weken vaker, bijvoorbeeld eens per twee weken.

Het achterwege laten van dit onderhoud kan de werking van het ventilatiesysteem ernstig belemmeren. Er wordt dan veel te weinig geventileerd. Het gevolg: een onaangenaam en ongezond binnenklimaat. Dit kan zelfs gezondheidsklachten tot gevolg hebben.

Het 8 stappenplan voor het vervangen van uw WTW-Filter

 1. Zet uw Wtw - Unit uit door de stekker uit het stopcontact te trekken
 2. Trek de filters aan de handvatten uit de unit
 3. Verwijder (indien aanwezig) de klemmen
 4. Schuif het filterdoek van het frame of haal de module uit de unit.
 5. Schuif uw nieuwe filter om het frame of plaats uw module terug in de unit.
 6. Monteer ( indien aanwezig) de klemmen
 7. Plaats de filters terug in de unit. Stop de stekker in het stopcontact.
 8. Druk op OK in het bedieningspaneel tot de meldingen verdwijnen.

Welke soorten filters zijn er allemaal en wat doen ze precies?

Uw wtw-unit is vaak standaard voorzien van G3-filters (of andere code) voor een normale filtering. Wilt u de toevoerlucht extra filteren, dan kunt u het standaard filter vervangen door een fijnstoffilter of pollenfilter (een F6-filter).

Zie hieronder in onze Infographic wat de verschillende filterklasses afvangen:

Bestel nu uw WTW filters in onze webshop

Wilt u een WTW filter kopen voor uw WTW systeem? Dat bent u bij ons op Filterfabriek.nl aan het juiste adres! Heeft u snel een WTW filter voor thuis nodig? Bestel dan uw WTW filter voor 12:00 uur en u ontvangt deze vanavond nog in huis in Nederland op werkdagen.

Als u filters voor 16:30 uur besteld op werkdagen dan krijgt u ze de volgende dag door Postnl geleverd.

Heeft u een WTW filter besteld? Meld u dan direct aan voor onze herinneringsservice. Hiermee ontvangt u elk half jaar een herinneringsmail zodat u uw WTW filter tijdig controleert en zo nodig vervangt.

Waar wacht u nog op? Bestel nu uw WTW filter op Filterfabriek.nl! Heeft u vragen over onze WTW filters? De klantenservice staat altijd voor uw klaar.